Propietats de la nostra singular aigua

El “solvent universal” és el component fonamental dels éssers vius: l’aigua és font de vida i imprescindible per l’existència humana. El Manantial mineromedicinal a Caldes d’Estrac és escalfat i mineralitzat a 2800 metres de profunditat i emergeix a 38,8°. Aquesta és una magnífica i singular aigua pura i cristalina, que flueix constantment al Balneari mantenint les seves propietats curatives i terapèutiques originals, les físiques com els minerals que conté i especialment les químiques (nitrogenada, ionitzada i azoada- gas radó) són més difícils de mantenir si s’ha d’escalfar o refredar l’aigua termal.

Què és la balneoteràpia?

Al Balneari han de coexistir tres pilars bàsics per poder parlar d’una cura termal: les deus d’aigües minero-medicinals (declarades d’utilitat pública, eficaces en el tractament de malalties específiques), les instal·lacions per aplicar els tractaments sota la direcció mèdica i de l’equip professional que se n’encarrega, especialment per a persones amb problemes de salut i els que busquen senzillament el plaer de relaxar-se. La combinació de l’aigua mineromedicinal i les tècniques d’aplicació asseguren un benestar i una recuperació sense cap dubte.

Estimulant cel·lular

Útil en seqüeles per traumatismes i retards en la consolidació.

Supervisió mèdica

Tots els tractaments ofertats es desenvolupen sota la supervisió de la doctora Cristina Álvaro. La cura de la balneoteràpia és el resultat de l’acció de l’aigua mineromedicinal i les tècniques de l’aplicació.

Aparell respiratori

A l’aparell respiratori ajuda en la millora d’espasmes bronquials, congestió nasal, rinitis, laringitis i bronquitis.

Temperatura ideal

És la seva gran singularitat respecte a altres aigües termals que broten a 70º, 50º o a 20º graus, no l’hem de manipular per al seu ús humà.

Afeccions de la pell

Aporta alleujament en dermatosis inflamatòries, així com per la psoriasi, en afeccions ginecològiques d’orígen endocrí, vegetatiu o metabòlic.

Acció sedant i relaxant

Acció sedant i relaxant per la resposta vasodilatadora i l’augment de velocitat de la sang als músculs i lligaments, facilitant la recuperació de manifestacions cefàliques d’origen cervical.

Inflamacions i artritis

Eficaç en reumatismes inflamatoris crònics, artritis humeral, maluc genoll, molèsties causades per l’artrosi i fibromiàlgia.

Problemes digestius

Beguda directament a 37° o freda s’absorbeix ràpidament, seguida de diurèsis intensa indicada per càlculs úrics i oxàlics, inflamacions de les vies urinàries i problemes digestius com l’estrenyiment.